Fruits de tardor: recepta dels panellets
Panellets
Ingredients per a la massa:
500 gr d’ametlles mòltes, 400 gr de sucre, 150 gr de patates bullides, i 2 rovells d’ou.
Ingredients per a les guarnicions:
100 gr de pinyons, 100 gr d’ametlles crues picades, 100 gr de coco i 25 gr de cacau en pols.
Preparació:
1. Bulliu les patates amb la pela, aixafeu-les amb una forquilla i deixeu-les refredar.
2. Mescleu-les amb les ametlles mòltes, afegiu el sucre en petites quantitats; treballeu la massa amb les mans.
3. Dividiu la massa en parts, segons els tipus de panellets que vulgueu fer:
De pinyons, formeu boletes, passeu-les per la clara d’ou batuda i pels pinyons, pinteu la superfície amb rovell d’ou. D’ametlla, formeu mitges llunes, passeu-les per la clara, cobriu-les amb les ametlles picades i pinteu-les amb ou. De coco, mescleu la massa amb la meitat del coco, formeu piràmides, passeu-les pel coco ratllat i pinteu només la punta amb ou. De xocolata, mescleu la pasta amb 25gr de cacau en pols, formeu boletes i passeu-les per la clara i pel sucre.
4. Unteu la safata del forn amb mantega i poseu-hi els panellets.
5. Prèviament, escalfeu el forn a
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada