Fruits de tardor: recepta dels panellets

Panellets

Ingredients per a la massa:

500 gr d’ametlles mòltes, 400 gr de sucre, 150 gr de patates bullides, i 2 rovells d’ou.

Ingredients per a les guarnicions:

100 gr de pinyons, 100 gr d’ametlles crues picades, 100 gr de coco i 25 gr de cacau en pols.

Preparació:

1. Bulliu les patates amb la pela, aixafeu-les amb una forquilla i deixeu-les refredar.

2. Mescleu-les amb les ametlles mòltes, afegiu el sucre en petites quantitats; treballeu la massa amb les mans.

3. Dividiu la massa en parts, segons els tipus de panellets que vulgueu fer:

De pinyons, formeu boletes, passeu-les per la clara d’ou batuda i pels pinyons, pinteu la superfície amb rovell d’ou. D’ametlla, formeu mitges llunes, passeu-les per la clara, cobriu-les amb les ametlles picades i pinteu-les amb ou. De coco, mescleu la massa amb la meitat del coco, formeu piràmides, passeu-les pel coco ratllat i pinteu només la punta amb ou. De xocolata, mescleu la pasta amb 25gr de cacau en pols, formeu boletes i passeu-les per la clara i pel sucre.

4. Unteu la safata del forn amb mantega i poseu-hi els panellets.

5. Prèviament, escalfeu el forn a 220ºC; introduïu la safata i deixeu-ho coure de 10 a 12 minuts. Serviu-los, un cop freds, en una safata de blonda.

cliqueu aquí

enllaç al blog de cuina

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Mapes mentals 2.0 : del paper al núvol

Vols una cita a cegues ... amb un llibre?