Engega el Pla de Lectura de Centre (PLC) de l’Eugeni d’Ors

Aquest curs, des de l’institut, s’han posat en marxa els 30 minuts de lectura diària, una iniciativa que s’emmarca dins del Pla de Lectura de Centre (PLC) i que pretén fomentar l’hàbit lector i l’interès dels nostres alumnes per la lectura, l’univers dels llibres i el coneixement. Cada matí, de les deu a dos quarts d’onze, la dinàmica acadèmica de les classes s’atura per donar temps i protagonisme als llibres i la lectura. En aquesta franja, tots els alumnes llegeixen el que més els abelleix, ja sigui seu o agafat en préstec de la biblioteca del centre.


És per això que, durant tot el mes d’octubre, tots els grups d’alumnes de 1r a 4t d’ESO van visitar la biblioteca de l’institut, de la mà de la bibliotecària Isabel Boada, per conèixer-ne l’organització del fons bibliogràfic, les diverses novetats literàries adquirides recentment, gràcies al suport de l’AMPA, així com els diversos serveis que ofereix l’equipament. Més endavant, els alumnes de 1r d’ESO també visitaran la Biblioteca Torras i Bages. Invoquem, doncs, des d’aquest curs, l’eslògan d’una antiga campanya institucional de foment de la lectura, que continua ben vigent i que és més necessari que mai: «Més llibres, més lliures!».


Els 30 minuts de lectura diària converteixen els llibres en els grans protagonistes de l’aula i uns bons companys de viatge dels alumnes.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

25 N a la Biblioteca

Arguments per utilitzar twitter en una comunitat educativa (1)