Taller de cal·ligrafia artística

La biblioteca torna a engegar el taller de cal·ligrafia artística. Tots els dilluns, de set a vuit del vespre, aquelles persones que ho vulguin poden entrar en aquest petit món de sensacions que és la cal·ligrafia tradicional, feta amb ploma de punta quadrada. Els responsables del taller són el professor Eduard Barrobés i la bibliotecària Isabel Boada.
Per als alumnes nous el preu és de 15 euros, que inclouen el material utilitzat en el taller i el mínim per poder practicar a casa.
Les inscripcions es poden fer directament a la biblioteca, de dilluns a divendres, de 17.30 a 21h, trucant a l'institut (93 890 38 33, demanant per la bibliotecària, Isabel Boada), o per correu electrònic (biblioeugeni@gmail.com).

En el taller es treballa pas a pas per aprendre la tècnica bàsica amb les plomes de punta quadrada. Un cop dominat un tipus de lletra (es comença amb la romana), se'n poden aprendre d'altres (gòtica, cursiva) o plantejar petits projectes on aportar la pròpia creativitat. La pràctica de la cal·ligrafia, a més de resultar un hobby gratificant, pot ajudar a millorar la pròpia lletra, fent-la més llegible.
La cal·ligrafia de punta quadrada es va utilitzar durant segles per escriure llibres, fins que la invenció de la impremta la va fer caure poc a poc en desús, i finalment va cedir pas a la cal·ligrafia cursiva lligada (que encara avui s'ensenya a les escoles). A finals del segle XIX, la utilització de plomes de punta quadrada va ser recuperada a Anglaterra per William Morris i Edward Johnston, i avui dia és utilitzada sobretot com a recurs artístic en el camp del disseny gràfic.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

25 N a la Biblioteca

Arguments per utilitzar twitter en una comunitat educativa (1)