Experiència #biblioteca



Volem comentar-vos la nostra experiència a #biblioteca en twitter i donar-vos la nostra valoració. Per a nosaltres va ser la primera vegada, en aquestes coses no s'ha de dubtar, s'ha de tirar endavant i afegir-se. És així com s'aprén, posant les coses en pràctica. I com en tot, sempre hi ha una primera vegada. I en el món digital encara més, sempre estem en beta !


Una setmana abans del 10 d'agost a través de twitter ens assabentem de l'esdeveniment que la comunitat bibliotecària estava preparant. Es tracta del tercer any que en la mateixa data s'intenta que el hashtag #biblioteca sigui trending topic a nivell mundial. De seguida ens vam afegir a la crida i per anar escalfant motors es va anar utilitzant #biblioteca en algunes piulades.

En saber la franja horaria que tenia assignada la zona de Barcelona - Madrid, ens vam donar d'alta a TweetDeck. Així vam poder deixar programades les piulades que durant dues hores (de les 16h a les 18h) des de @BiblioEugeni voliem fer arribar. Des de les 16h fins a les 17:45h, cada 4 o 5 minuts una piulada acompanyada de #biblioteca sortia a la xarxa, mentrestant ens permetia retwittejar a d'altres (va ser una mica difícil per la rapidesa de les piulades que apareixien a twitter) i també fer piulades en directe. Amb la cerca #biblioteca a la pantalla, anavem seguint en directe l'esdeveniment: dues hores frenètiques, intenses i molt satisfactòries.
A l'endemà, els resultats. Vam aconseguir ser trending topic en español, encara que no a nivell mundial.

Des d'aquí, @BiblioEugeni i @isbobel vol donar les gràcies a @artisitra, @emoreno_20, @EdOrsBatx per les seves piulades, i també a @JoanBlasco i @mdtosas per la seva difusió.



I per al proper any:

hem de treballar per a fer créixer la nostra comunitat escolar a twitter, utilitzar #biblioteca en les nostres piulades i incorporar-ne d'altres que ens facin compartir les nostres experiències.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

25 N a la Biblioteca

Arguments per utilitzar twitter en una comunitat educativa (1)